АНАЛІЗ МАРКЕТИНГОВОЇ ТА ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ТОВ «КОТЕ ЮНІОН»

Автор(и)

  • С Касян
  • Л Саруханова

Анотація

Проаналізуємо комплекс маркетингу 4Р ТОВ «КОТЕ ЮНІОН» у 2023 р. Головний продукт компанії «Rebar» – це композитні матеріали, а саме: композитна арматура стандартного діаметру. Фасування бухтами 50 м. та 100 м., також за необхідності нарізка прутами необхідного розміру; композитна арматура не стандартного діаметру: композитна сітка стандартний розмір, композитна сітка не стандартного розміру [1].

Проаналізувавши ціновий сегмент конкурентів на ринку та включивши собівартість товарів чи послуг, встановлюємо класичну маркетингову цінову політику. При цьому встановлюються ціни на рівні конкурентів, що є на ринку України. Підприємство застосовує методи ціноутворення, що орієнтуються на попит; стратегії ціноутворення – слідування за лідером; існує широкий спектр знижок, що надаються [1]. Клієнт ТОВ «КОТЕ ЮНІОН» може сплатити за товар трьома способами:

  • безготівковий розрахунок, за необхідності компанія може надати рахунок на компанію або юридичну особу, з урахуванням ПДВ та без ПДВ;
  • повна або часткова сплата на картку, клієнту відправляються усі необхідні реквізити до сплати , та всю інформацію про замовлення;
  • сплата накладним платежем. Невеликі замовлення за об’ємом – відправка здійснюється за рахунок Нової Пошти, клієнт має можливість сплатити замовлення після отримання товару.

Також діє система лояльності для гуртових замовлень від 4 км. ТОВ «КОТЕ ЮНІОН», виробництво якого розташоване за адресою: Дніпропетровська область, с. Сурсько-Литовське, вул. Нова 1. Продаж здійснюється з самого підприємства, якщо у клієнта є можливість приїхати та власноруч забрати товар [1]. Слушним є те, що основі продажі виконуються завдяки онлайн платформам:

  • офіційний сайт компанії;
  • маркетплейси (Епіцентр ; Розетка; OLX; Prom; Ibud).

Також продукція виробничого підприємства представлена в магазинах Епіцентр по усій Україні. Проведемо аналіз фінансових результатів ТОВ «КОТЕ ЮНІОН» протягом останніх років, табл. 1.

 

Таблиця 1 – Порівняльна характеристика фінансових результатів ТОВ «КОТЕ ЮНІОН» за 2021, 2022 рр., тис. грн [1]

Показники

2022 р.

2021 р.

1. Чистий дохід від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг)

26929,50

5750,40

2. Собівартість реалізованої продукції (товарів, робіт, послуг)

15108,50

3813,10

3. Інші операційні доходи

2934,10

10,50

4. Чистий прибуток (збиток)

694

58,60

 

Переглянувши таблицю 1 можемо зробити такі висновки. Порівнюючи фінансові звітності 2021 року та 2022 року, бачимо чистий дохід від реалізації продукції зріз майже в п’ять разів. Таке різке збільшення доходу свідчить про значне поліпшення фінансової продуктивності компанії.

Посилання

Офіційний сайт компанії «Rebar». URL: https://rebar.com.ua/

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-12-26